MOBILIER CU OTEL VOPSIT ELECTROSTATIC

Vopsirea electrostatică

Vopsirea electrostatică este un proces relativ nou, folosit mai mult în aplicații de tip industrial și comercial, unde consumul de vopsea este mare. Este recunoscut pentru faptul că asigură o finisare calitativă și rezistentă, motiv pentru care se regăsește în multe domenii de activitate.

Vopsirea în câmp electrostatic a cadrului de metal de la produsele fabricate de eScaun.ro are avantajul de a oferi un rezultat de o calitate superioară, spre deosebire de tehnica obișnuită. Astfel, se pulverizează un strat de vopsea de o rezistență mai mare, care se distribuie uniform pe suprafața pe care se aplică. Fiind sub formă de pulbere, culoarea nu curge și nici nu apar diferite acumulări care pot să afecteze distribuția acesteia sau aspectul vizual.

Procesul de vopsire electrostatică are la bază câteva principii fizice, cel mai important pentru înțelegerea acesteia fiind atracția magnetică. Astfel, vopseaua atomizată este încărcată electric, fiind trecută printr-un câmp de electroni, și este aplicată apoi pe o suprafața încărcată în prealabil cu protoni. În acest caz, va funcționa atracția magnetică, cu ajutorul căreia vopseaua este distribuită uniform pe suprafața pe care este pulverizată.

Există 3 etape esențiale de care tinem cont în procesul de vopsire electrostatică:

Aceasta începe cu curățarea minuțioasă a suprafeței ce urmează să fie vopsită.

Următorul pas este introducerea obiectului curățat în cabina de vopsire, unde se aplică un strat uniform, bine distribuit.

În final, obiectul trebuie plasat într-un cuptor special, la temperaturi ridicate, unde este lasăt până în momentul în care vopseaua se usucă și se poate folosi.

O alta metoda se numeste metoda de vopsire in camp electrostatic cu vopsea lichida

Metoda de vopsire cu lichid in camp electrostatic cu vopsea lichida pe baza de solvent sau pe baza de apa s-a dovedit a fi din ce in ce mai folosita, avand un numar mare de avantaje care nu pot fi ignorate.

– se elimina obligativitatea de a folosi un cuptor de polimerizare
– eliminam deci costurile suplimentare
– putem vopsi piese de dimensiuni mari, care nu pot fi introsuse in cuptor.
– timpul alocat vopsirii scade in mod considerabil
– echipamentul de vopsire se poate transporta usor
– pierderile de vopsea sunt aproape inexistente.

Vopsirea în câmp electrostatic a cadrului de metal de la produsele fabricate de eScaun.ro are avantajul de a oferi un rezultat de o calitate superioară, spre deosebire de tehnica obișnuită.

Culorile oferite sunt următoarele:

NEGRU

BRONZE ANTIQUE

BROWN COPPER

CHAMPAGEN

GRI

MAGNUM

MOCCA

PATINA

OLD BRASS

ALUMINIUM

GOLD